Wilma Albers – Specialist ouderengeneeskunde

“Er is in de hele zorgsector helden werk verricht”. Wilma Albers is specialist ouderengeneeskunde bij Van Neynsel in Den Bosch, zij bedankt eigenlijk vooral haar collega’s. Zij heeft in haar ogen niets bijzonders gedaan, maar hoe het collectief heeft gewerkt, dat is bijzonder.


Landelijke richtlijnen specifiek voor de zorgsector waren er nog nauwelijks. Deze hebben we via onze beroepsgroep Verenso in rap tempo uit de grond moeten stampen. Noord-Brabant moest ‘freestylen’ om te bekijken hoe zij om zouden gaan met de pandemie.


Een situatie waarin plots besluiten genomen moeten worden die gaan over de risico’s waaraan je cliënten en je medecollega’s blootgesteld worden omdat er nog onvoldoende bekend is en beschermingsmiddelen schaars zijn. Van te voren nooit verwacht maar nu een zaak van snel schakelen, logische beslissingen maken terwijl er nog veel onbekend was over het vervolg. De gehele sector heeft zich als een metalen vuist sterk gemaakt om ervoor te zorgen dat, hoe onverspelbaar de uitkomst ook, ze samen werkten om het tot de best mogelijk te brengen.
Hartelijk dank Wilma, en vanuit Wilma hartelijk dank aan alle cliënten en families voor hun doorzettingsvermogen en aan iedere topper die zich in de zorgsector zo fantastisch heeft ingezet. 


Wilma kan bij culinair restaurant Puur Zee even lekker gaan genieten van een heerlijke 5 gangen lunch voor 2 personen.

Benieuwd naar dit bijzondere verhaal? Lees de volledige versie in het Nederland Bedankt boek!