Laura Boon - Etenover.nl

“Een familiebedrijf dat duizenden kilo’s eten in koelcellen heeft staan en dan hoort dat het wel weggegooid kan worden”

Stel je voor: een familiebedrijf dat duizenden kilo’s eten in hun koelcellen hebben staan en dan hoort dat het wel weggegooid kan worden, omdat de horeca dicht gaat. Zo was het ook bij Ad van Olphen, eigenaar van Henri, die in een video van Food Inspiration vertelt over de impact van de corona-crisis op zijn bedrijf: “Helemaal lege productieruimtes. Vreselijk. Een familiebedrijf dat al 40 jaar bestaat, dat opeens uit je handen lijkt te glijden.” Hij vertelt over de grote voorraden die ze op een manier waarde willen geven, “want weggooien, never nooit. Dat kan gewoon niet.”

 

Lees dit bijzonder verhaal in het boek.

Nomineer jouw topper

Ken jij een topper wie je graag in het zonnetje zet en wiens verhaal niet verloren mag gaan? Super! Stuur dan een mailtje met informatie naar nominaties@nlbedankt.n