Hendrik-Jan Overmeer - Coronahelpers

‘Doordat ik heb gezien hoe mensen voor elkaar klaarstaan vind ik Nederland weer een stukje liever’, vertelt Hendrik-Jan (35).

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Vanaf het moment dat corona in Nederland uitbreekt staan Hendrik-Jan Overmeer (35) en het team van Deedmob klaar om de website Coronahelpers te lanceren. De technologie om vrijwilligers te koppelen aan mensen die hulp nodig hebben. De technologie hadden ze al, door hun eigen product Deedmob Tools waardoor ze snel kunnen handelen.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Dat het platform een uitkomst biedt blijkt al snel: na 2 dagen hebben ze 5000 geregistreerde mensen en loopt het storm. Vooral in Brabant, waar gezinnen soms 12 weken in quarantaine moeten en waar ook familie en vrienden geen hulp meer kunnen bieden is het platform een uitkomst.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Dat corona nog steeds een impact heeft op de samenleving ziet hij, niet alleen door de aanvragen die nog steeds binnenkomen via Coronahelpers, maar ook bij zijn eigen vriendin die herstellende is van corona. ‘Ze is er nog lang niet.’ Hendrik-Jan heeft dan ook geen twijfel waar hij het allemaal voor doet. ‘Voor Mariken, ik doe het voor haar.’

 

Benieuwd naar dit bijzondere verhaal? Lees de volledige versie in het Nederland Bedankt boek!