Coen Feron - Anesthesioloog in opleiding Maastricht UMC

“Op de IC en operatiekamer probeer ik zo goed en zo kwaad mogelijk mensen het gevoel te geven dat ik er voor ze ben. Want het zijn toch de spannende momenten in het leven, wanneer het om leven en dood gaat”

 

“Je wordt anesthesioloog met een bepaald beeld, en dit is wel een situatie waarvoor wij zijn opgeleid. Wat dat betreft dacht ik: dit maak ik maar één keer in m’n carrière mee. Het is naast de Spaanse griep een van de grootste pandemieën ooit. Het is bijzonder om daar als arts middenin te zitten. Maar toen verschenen de eerste klachten bij Coen zelf. Langzamerhand werd het erger, en moest hij opgenomen worden in zijn ‘eigen’ ziekenhuis in Maastricht. Zijn zuurstofniveau holde achteruit, en collega’s stelden voor om te intuberen. “Op het moment dat ik naar adem lag te snakken wist ik wel dat ik op mijn eigen IC terecht zou komen.”

 

Lees meer van dit bijzondere verhaal in het boek.